Tájékoztató a Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázatról

Tájékoztató a Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázatról

Szeretnénk Titeket tájékoztatni, hogy a 2021/22 őszi féléves Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázatok leadási határideje eltolódik, további fix információkkal a napokban jelentkezünk.
Az igazoláslistát megtaláljátok az EHK honlapján, a Kancellári Utasítás 1. számú melléklete az:
http://ehk.bme.hu/eszb/20210714/rendszeres-szocialis-osztondij-es-alaptamogatas-2021-2022-1-

Az eddig ESZR-ben tárolt dokumentumok mostantól az Egyetemi Szociális Bizottság honlapján lesznek elérhetőek, illetve a MŰEPER à Dokumentumok fülén is megtalálhatóak majd.
Ez a pályázati kiírást, a hivatalos Igazoláslistát, a mintadokumentumokat és nyilatkozat sablonokat is jelenti majd.
A MŰEPER-ben automatikusan generálható űrlapok lesznek, (pl.: vállalkozói nyilatkozat, két tanús nyilatkozat) melyek megtalálhatóak sablon formájában.

A pontrendszerben és az igazolások rendjében idén rengeteg változtatás történt:

  • A legfontosabb változtatások a dokumentumok formalitásán történtek, ez azt jelenti, hogy adatvédelmi okokból, a bíráláshoz szükséges adatokon kívül mindent ki kell takarni, ugyanis az egyetem nem kezelhet további adatokat. Ez a legfontosabb, hiszen, ha egy papírt rosszul takartok ki, akkor a Hallagatói Szociális Bizottságnak el kell utasítania a dokumentumot. Az adatok kitakarásával kapcsolatban az Igazoláslistában tudtok olvasni.
  • Idén, szinte minden tevékenységet le lehet igazolni a lakossági bankszámla kivonattal. NAV jövedelemigazolást alapjáraton nem szabad feltölteni, csak ha az Egyetemi Szociális Bizottság kéri.
  • Vállalkozói és őstermelői tevékenységek idén nem rendszeres jövedelemnek számítanak, ezen tevékenységek igazolásához a MŰEPER rendszerben generált nyilatkozat lesz szükséges, a bankszámla kivonatok mellett.
  • Rendszeres jövedelem ponthatára növekszik, 40.000 Ft vagy alatti jövedelemre 50 pont jár, 120.000 a határérték, amire 0 pont jár, ennél magasabb jövedelemre mínusz pontok járnak. (1600 Ft-ként 1 pont)
  • Lakóhely távolsága: az Egyetem és állandó lakóhely között:
     

-tól (km)

-ig (km)

pont

Budapest

0

0

50

2

>50

100

4

>100

150

6

>150

200

8

>200

250

10

>250

300

12

>300

400

13

>400

500

14

500 felett

15

 

  • Háztartástagok személyes körülményeire sajnos idén nem jár pont (pl. árva, félárva háztartástag, elvált, gyermekét egyedül nevelő szülő)
  • Pályázónak gyámsága a nagykorúsága miatt szűnik meg, 10 pont.
  • Betegség pontok megváltozása, idén nem kérhetünk be szakorvosi igazolásokat, a MŰEPER rendszerből lesz letölthető a kitöltendő dokumentum, ami a betegségek kiadásával járó összeget nyilatkoztatja.

Kérdés esetén keressetek fel a  szocialis@epiteszhk.hu e-mail címen.