Vizsgajelentkezési időszak - 2012/13 tavasz

Vizsgajelentkezési időszak - 2012/13 tavasz

Emlékeztetni szeretnélek Titeket, hogy a 2012/2013 tavaszi féléves vizsgajelentkezési időszak kezdetének időpontja 2013. május 6 (hétfő) 18:00. Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét arra, hogy lehetőségekhez mérten igyekezzen jól elosztani a vizsgáit, hogy lehetősége legyen az esetleges pótlásokra illetve törekedjen olyan időpontokat választani, amelyek számára teljesíthetők. Az utóbbi dolog főleg azért fontos, hogy a torlódást elkerüljük és mindenkinek legyen alkalma vizsgázni. 

Van néhány alapvető információ, amire kérem, hogy mindenképpen figyeljetek oda:

  1. Egy vizsgaidőszakon belül minden vizsga egyszer javítható, egy pedig kétszer. Az ismétlő-javító vizsga esetében -a 2/2013 (I.31) Rektori utasítás szerint-  4500 Ft különeljárási díj megfizetése kötelező. A javítás esetében a javított eredmény kerül az eredeti helyére.
  2. Vizsgáról való távolmaradás esetén nincs értékelhető eredmény, ezért a Leckekönyvbe "Nem jelent meg" bejegyzés kerül, illetve a távolmaradás 4500 Ft különeljárási díj megfizetésével jár. Fontos megjegyezni, hogy a javító vizsgáról való távolmaradás esetén az eredeti jegy marad a végleges, illetve hogy a távolmaradás esetén még mindig megmarad a javítási lehetőség.
  3. Semmilyen esetben nem lehet 4. vizsgát kérni.
  4. Vizsgát felvenni és lemondani előző nap (nem munkanap) délig lehet - csak a Neptunban, a helyszínen nem!
  5. Szigorlatokra és tárgyakra is vonatkozik, hogy annak teljesítése esetén a későbbi félévekben azt csak "Javító célzatú tárgyfelvételi kérelemmel" lehet újra felvenni, mely a Neptun rendszerben elérhető.
  6. Lejárt határidejű tanulmányi jellegű tartozás esetén a hallgató NEM jelentkezhet vizsgára.

Továbbá emlékeztetni szeretnélek Titeket, hogy a 2012-es felsőoktatási törvénymódosításokat követően a BME a hallgató hallgatói jogviszonyát egyoldalú elbocsátó nyilatkozattal megszünteti amennyiben a hallgató azonos tantárgyból 2012. szeptember 1-t követően tett sikertelen javító és ismétlő vizsgáinak (szigorlatainak) összesített száma eléri az ötöt. Így egy adott tárgyból maximum 6 lehetőség van vizsgázni.