Tájékoztató - Levelezőlisták átalakítása

Tájékoztató - Levelezőlisták átalakítása

Az október 16-ai Tisztújítás Fórumon röviden tájékoztattunk Benneteket a levelező listák rendszerének átalakításáról. Az alábbi hírben részletes információkat olvashattok a témával kapcsolatban.

Miért van erre az átalakításra szükség?

Átnéztük a jelenlegi levelezőlisták forgalmát és egyértelműen látszott, hogy a legtöbb lista használata az utóbbi években lecsökkent. Leggyakrabban a HK és a Hallgatói Öntevékeny csoportok által kiküldött levelek érkeznek csak rá. Ennek oka többek között, hogy egyre intenzívebb a facebook csoportok használata. A hk@ levelező lista tölti be jelenleg a “mindenes” szerepet. A tanulmányi kérdések mellett különböző hirdetések is itt zajlanak, ami átláthatatlanná teszi a levelező listát.

Milyen levelező listák lesznek?

Az elmúlt időszakban a Hallgatói Képviselet több bizottság keretén belül foglalkozott a levelező listák átalakításával. Egyéni visszajelzésekre és az általatok kitöltött kommunikációs kérdőívre alapoztuk döntésünket. Elsődleges célunk az volt, hogy a jelenleg már ismert rendszer váljon egyszerűbbé és használhatóbbá.

Ennek eredményeként az alábbi levelezési listákat hozzuk létre:

tanulmany@epiteszhk.bme.hu
A különböző évfolyamlisták helyett egy kizárólag tanulmányi kérdésekre fenntartott levelező listát készítünk, melynek címe a tanulmany@epiteszhk.bme.hu lesz. Erre mindenkit felteszünk a második egyetemi félévétől kezdődően, majd ahogy halad előre a tanulmányaival vissza tudja keresni az archívumból a korábban felsőbb évesek által feltett és megválaszolt kérdéseket.

hivatalos@epiteszhk.bme.hu
A HK információs csatornája lesz a hivatalos@epiteszhk.bme.hu. Ide fogunk kiküldeni minden fontos tájékoztató levelet. Ezáltal könnyebben szűrhetőek lesznek a számotokra fontos információk. Emellett nagy hangsúly fektetünk a honlap és a hk facebook oldalának információtartalmára. Öntevékeny körök hírei és HK által tartott rendezvények hirdetései fognak még erre a listára érkezni, de mostantól összesítve heti egy-egy levélben.

hirdet@epiteszhk.bme.hu
A különböző hirdetések, mint például könyveladás, korrepetálás, albérlet, munka, mostantól erre a levelező listára fognak érkezni. A korábbi alberlet@ és munka@ levelezőlistákat fogja felváltani/kiváltani a hirdet@epiteszhk.bme.hu.

Hogyan fog történni az átállás?

A mai naptól számítva két hét elteltével, az új levelező listák élesben fognak működni, a régieket ezzel egy időben le fogjuk zárni. Az elkövetkezendő időszakban több figyelmeztető levelet is fogtok kapni erről, hogy minél zökkenőmentesebb legyen az átállás. A hivatalos@, tanulmany@ és hirdet@ levelező listákra mindenkit fel fogunk venni. Természetesen ezek bármelyikéről lehetőségetek lesz leiratkozni illetve feliratkozni. Ezek pontos módjáról az átállással egy időben tájékoztatunk majd titeket. Amennyiben véletlenül valamelyik régi levelező listára fogtok levelet küldeni, abban az esetben vissza fogja dobni a rendszer. Az erre érkező figyelmeztető e-mailben szerepelni fog, hogy ez a levelező lista megszűnt és melyek vannak helyette. Fontos kiemelni, hogy minden eddigi levelező listára küldött levelet archiválunk, így ezek visszakereshetőek lesznek egy online felületen.

G-mail howto: A különböző levelező listás leveleket gmail-ben egyszerűen lehet címkézni és archiválni is. Ez sokat segít a beérkező levelek átláthatóságában és így biztosan nem maradtok le a fontos információkról. A mellékletben csatolt pdf-ben pontosan leírtuk, hogyan tudjátok ez beállítani magatoknak.

Mindenkit kérünk arra, hogy a megfelelő levelező listára küldje a levelét, mert mindannyiunk érdeke egy hosszú távon jól működő rendszer.

Bármi kérdés felmerül bennetek a témával kapcsolatban, forduljatok hozzánk bizalommal.