Aktív félévre való bejelentkezéssel kapcsolatos problémák

Aktív félévre való bejelentkezéssel kapcsolatos problémák

Ezúton szeretném felhívni azoknak a figyelmét akik valamilyen okból kifolyólag nem tudtak bejelentkezni a regisztrációs hét végéig aktív félévre, de a félév folyamán a tanulmányaikat aktív státuszban szeretnék folytatni, hogy mindenképp adjanak le a Neptun rendszeren keresztül egy 999 A felsorolt kérvényfajtákba nem foglalható kérések c kérelmet legkésőbb  2013.02.20. éjfélig. Ez esetben a kérvény elbírálása után aktív félévre lesz állítva a státuszotok. 

Akik korábban a méltányosság terhére kérvényezték a tanulmányaik folytatását azoknak is minden esetben elfogadott lesz a kérelme anélkül, hogy a méltányossági lehetőségét elvesztenék.

Aki utólagos, vagy saját hibás tantárgyfelvételi kérvényt adott le, mert nem vett fel tárgyat, és nem is jelentkezett be aktív félévre, azonban a félévet aktív státuszban szeretné folytatni, az is adjon le egy kérvényt (999 A felsorolt kérvényfajtákba nem foglalható kérések),  és neki sem lesz elvéve a méltányossági lehetősége. Akinek a KTB elfogadja az utólagos tantárgyfelvételes, vagy a saját hibából adódó kései tárgyfelvétellel kapcsolatos kérelmét, annak automatikusan el lesz fogadva a bejelentkezéssel kapcsolatos kérvénye!

Aktív félévre nem bejelentkezett hallgató csak egy esetben vesztheti el a méltányossági lehetőségét, amennyiben utólagos, vagy saját hibás tantárgyfelvételi kérvénnyel vett fel tárgyat, és harmadjára felejtett el bejelentkezni valamelyik (aktív vagy passzív) félévre. Ez esetben a KTH méltányosság terhére Aktívra állítja a státuszát. 

Sajnos a kialakult probléma a hatályban lévő TVSZ és Tanulmányi ügyrend ellentmondásos rendelkezései miatt jött létre, ami egy egyszeri eset volt. Az illetékesek foglalkoznak a szabályzatok összhangba hozásán, így a következő félévben biztosan nem alakul ki hasonló szituáció.