Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázat - 2020/21. tavasz

Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázat - 2020/21. tavasz

Szeretnénk Titeket tájékoztatni, hogy elindult a pályázás a 2020/21 tavaszi féléves Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázatra. A pályázat leadási határideje február 11. 23:59, a hiányokat pedig február 15. 23:59-ig lehet pótolni.

Amennyiben szociális pontjaitokat a kollégiumi felvételi eljárás során szeretnétek beszámíttatnia pályázatok leadásának határideje január 27. 23:59, a hiánypótlás határideje pedig február 1. 23:59.

Pályázni a Neptun rendszeren a 917-es kérvény leadásával lehetséges, a szükséges igazolásokat kérvény mellékletként kell leadni.

A szükséges igazolásokat a mellékletként is megtalálható Igazoláslistában olvashatjátok.

Az eddig ESZR-ben tárolt dokumentumok mostantól az Egyetemi Szociális Bizottság honlapján lesznek elérhetőek. Ez a pályázati kiírást, a hivatalos Igazoláslistát, az Igazoláslista segédletet, a mintadokumentumokat és nyilatkozat sablonokat is jelenti. Emellett az eddig a felületről automatikusan generálható űrlapok (vállalkozói adatlap, őstermelői adatlap, stb.) is itt lesznek majd megtalálhatóak sablon formájában. Az ESZB honlapra került át a pályázathoz kapcsolódó Gyakran Ismételt Kérdések.

A pontrendszerben és az igazolások rendjében az alábbi változások történtek: A jövedelmi helyzetet az 51/2007. (III.26.) Kormányrendeletnek megfelelően  rendszeres jövedelem esetén csak az utolsó 3 hónapról kell igazolni (2020. október 01. - december 31.), nem rendszeres jövedelem esetén pedig az elmúlt egy évről (2020. január 01. - december 31.). Ez azt jelenti, hogy a kereseti körülményekkel kapcsolatos legtöbb igazolás (munkáltatói igazolás, vállalkozói adatlap, nyugdíjigazolás) csak az október-december hónapokat szükséges, hogy lefedje, azonban a nem rendszeres juttatásokra vonatkozva (jutalom) az egész évet kell, hogy igazolja.
További változás, hogy amennyiben a háztartás valamely eltartott tagja árvaellátásban részesül, annak az összege csak az ellenőrző egy főre jutó jövedelembe számít bele, a pályázatiba nem.
Amennyiben a háztartást a jövőben bizonyított jövedelemváltozás fogja érni (pl. munkabér előre meghatározott csökkentése), ennek a helyzetnek a beszámítását is lehet kérni a pályázatba. Az ezzel kapcsolatban szükséges igazolásokról az Egyetemi Szociális Bizottság fog rendelkezni, az adott megváltozó körülmény függvényében. A beszámíttatási kérelemmel a kari szociális referenshez szükséges majd fordulni.

Kérdés esetén a szocialis@epiteszhk.hu e-mail címre írhattok.