Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázat - 2020/21 ősz

Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázat - 2020/21 ősz

Szeretnénk Titeket tájékoztatni, hogy a kezdetleges rendszerhiba után végre elindult a pályázás a 2020/21 őszi féléves Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázatra. A pályázat leadási határideje augusztus 28. 23:59, a hiányokat pedig szeptember 12. 23:59-ig lehet pótolni. A pályázatot személyesen is szükséges majd bemutatni, amelyre szeptember 1. és szeptember 14. között lesz majd lehetőségetek.
A lehetőségekhez mérten igyekeztünk minél jobban kitolni a kollégiumi szociális pontokhoz szükséges határidőket, így amennyiben szociális pontjaitokat a kollégiumi felvételi eljárás során szeretnétek beszámíttatni, a pályázatok leadásának határideje augusztus 10. 23:59, a hiánypótlás határideje pedig augusztus 17. 23:59.
A pályázatok leadásához szükséges igazolásokat a BME Egységes Szociális Rendszerének felületére kell feltöltenetek.

A pályázat pontozási rendszerét és a szociális támogatásokhoz szükséges igazolások rendjét a BME Térítési és Juttatási Szabályzatának 3. számú melléklete és a 2020/21. tanév őszi félévére vonatkozó Igazoláslista tartalmazza.
Az ESZR használatában az ESZR felhasználói segédlet nyújt segítséget, amely részletesen leírja a pályázat létrehozásának, szerkesztésének és leadásának módját. Az Igazoláslista értelmezéséhez az ESZR Letöltések füle alatt található Általános Igazoláslista kivonat nyújt segítséget, illetve külföldi igazolásokhoz is találtok segédleteket ugyanitt. Az Igazoláslista kivonat elején találhattok egy összefoglalót is arról, milyen változások történtek az előző félévhez képest. 

Néhány fontos változás, amely az elmúlt két félévben került bevezetésre a pályázattal kapcsolatban: 

  • A jövedelem pontozás skálája megváltozott az eddigiekhez képest, ezt a Rendszeres szociális ösztöndíj pontrendszerében tekinthetitek meg. Mostantól 80.000 Ft helyett csak 100.000 Ft feletti jövedelemre jár mínusz részpontszám.
  • Lakcímkártya másolata helyett nyilatkozat feltöltése szükséges, melyhez a minta nyilatkozatot megtaláljátok az ESZR Letöltések fülén (lakcímről szóló nyilatkozat)
  • A személyi igazolványt és a lakcímkártyát nem szükséges feltölteni az ESZR felületére, ezeket a személyes bemutatáson kell csak megmutatni
  • NEK diákigazolvány nem fogadható el a háztartásban élő testvér jogviszonyának igazolására
  • Őstermelői kártyáról nem szükséges feltölteni képet és személyes bemutatás során sem szükséges bemutatni
  • Személyes bemutatás során a dokumentumokat nem fogjuk átvenni, csak be kell mutatni a dokumentumokat, azonban  személyes bemutatás továbbra is feltétele a sikeres pályázásnak. Amennyiben személyes bemutatásra hiányos státusszal érkeztek, abban az esetben javasoljuk, hogy pendrive-on hozzátok magatokkal a scannelt dokumentumot a gyorsabb bemutatás érdekében. Azokból az igazolásokból, amelyek elektronikusan lettek kikérve/ elektronikusan hitelesített formában vannak feltöltve a rendszerbe, nem szükséges papír alapú példányt hozni a bemutatásra (pl. elektronikusan hitelesített NAV igazolás, netbankból lekérdezett bankszámla kivonatok).
  • A Letöltések fülön találhatjátok meg az Igazoláslistát, melyben megtalálhatjátok, hogy mely igazolások esetén szükséges az eredeti dokumentumok bemutatása

A pályázattal kapcsolatos legfrissebb információkról, és határidőkről az ESZR Főoldalán, valamint az Egyetemi Szociális Bizottság honlapján találhattok részletes tájékoztatást.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseiteket a szocialis@epiteszhk.hu e-mail címen tehetitek fel.