Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázat - 2019/20 tavasz

Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázat - 2019/20 tavasz

Szeretnénk Titeket tájékoztatni, hogy a 2019/20 tavaszi félévére szóló Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázatokat február 10-ig van lehetőségetek leadni. A hiánypótlás határideje február 15., a személyes bemutatási időszak pedig február 2-től február 17-ig fog tartani. Amennyiben szociális pontjaitokat a kollégiumi felvételi eljárás során szeretnétek beszámíttatni, a pályázatok leadásának határideje január 20. 23:59, a hiánypótlás határideje pedig január 28. 23:59-re módosult a pályázási felület elindulásának késése miatt. A pályázatok leadásához szükséges igazolásokat a BME Egységes Szociális Rendszerének felületére kell feltöltenetek.

Az ESZR pontozási rendszerét és a szociális támogatásokhoz szükséges igazolások rendjét a BME Térítési és Juttatási Szabályzatának 2. számú melléklete és a 2019/20. tanév tavaszi félévére vonatkozó Igazoláslista tartalmazza.

Az ESZR használatában az ESZR felhasználói segédlet nyújt segítséget, amely részletesen leírja a pályázat létrehozásának, szerkesztésének és leadásának módját. Az Igazoláslista értelmezéséhez az ESZR Letöltések füle alatt található Általános Igazoláslista kivonat nyújt segítséget, illetve külföldi igazolásokhoz is találtok segédleteket ugyanitt. Az Igazoláslista kivonat elején találhattok egy összefoglalót is arról, milyen változások történtek az előző félévhez képest. 

Ettől a félévtől kezdve néhány fontos változás került bevezetésre a pályázattal kapcsolatban: 

  • Lakcímkártya másolata helyett nyilatkozat feltöltése szükséges, melyhez a minta nyilatkozatot megtaláljátok az ESZR Letöltések fülén (lakcímről szóló nyilatkozat)
  • NEK diákigazolvány nem fogadható el a háztartásban élő testvér jogviszonyának igazolására
  • Őstermelői kártyáról nem szükséges feltölteni képet és személyes bemutatás során sem szükséges bemutatni
  • Személyes bemutatás során a dokumentumokat nem fogjuk átvenni, csak be kell mutatni a dokumentumokat, azonban  személyes bemutatás továbbra is feltétele a sikeres pályázásnak. Amennyiben személyes bemutatásra hiányos státusszal érkeztek, abban az esetben javasoljuk, hogy pendrive-on hozzátok magatokkal a scannelt dokumentumot a gyorsabb bemutatás érdekében
  • A Letöltések fülön találhatjátok meg az Igazoláslistát, melyben megtalálhatjátok, hogy mely igazolások esetén szükséges az eredeti dokumentumok bemutatása

A pályázattal kapcsolatos legfrissebb információkról, és határidőkről az ESZR Főoldalán találhattok részletes tájékoztatást.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseiteket a szocialis@epiteszhk.hu e-mail címen tehetitek fel.