Tantárgyfelvétel 2015/16 tavaszi félév

Tantárgyfelvétel 2015/16 tavaszi félév
Tájékoztatni szeretnénk Titeket, hogy a 2015/16 tavaszi féléves előzetes tantárgyfelvételi időszak 2016. január 29-én (pénteken) 18:00-kor kezdődik. 
 
Csak abban az esetben tudtok tantárgyat felvenni, ha nincsen sem tanulmányi, sem kollégiumi lejárt határidejű díjtartozásotok, illetve, ha már beállítottátok a státuszotokat aktív félévre. Természetesen ezt követően még van lehetőségetek változtatni a státuszotokon, de tantárgyat csak abban az esetben tudtok felvenni a Neptunban, ha már bejelentkeztetek. 
 
Az előző félévekhez hasonlóan idén is lesz lehetősége 12:00-tól 17:00-ig a jobb eredményt elért hallgatóknak a korábbi tantárgyfelvételre. Ennek a feltétele a Kari Tanulmányi Bizottság döntése alapján a legalább 3,7-es görgetett tanulmányi átlag elérése.
 

súlyozott átlag = ∑(megszerzett kreditpont*osztályzat) / ∑(megszerzett kreditpont)

 
Ebben az esetben a képletet nem csak egy félévre, hanem a tanulmányaitok alatt szerzett összes tanulmányi eredményből kell kiszámítani.
 

Az egyes tantárgyaknál a Tanszékek várólistát állíthatnak be, amely lehetőséget nyújt arra, hogy a tantárgy maximális létszámkorlátának elérése után (a vizsgajelentkezéshez hasonlóan) a kimaradt hallgatók várólistára kerüljenek. Erről, amennyiben férőhely üresedik a kurzuson, jelentkezési sorrend alapján kerülnek be a hallgatók. Amennyiben nincs üresedés, a várólistás hallgatókat törlik a regisztrációs hét végén. (Megjegyzés: Az Épületszerkezettani Tanszék ettől eltérő jelentkezési eljárást alkalmaz.)

A további információkat megtaláljátok a KTH honlapján.

További sikeres vizsgaidőszakot kívánunk!