Kedvezményes tanulmányi rend 2016/17 őszi félév

Kedvezményes tanulmányi rend 2016/17 őszi félév

Kedvezményt a következő indokok alapján lehet kérni:

- Kiemelkedő tanulmányi eredmény 

- Részképzésben / párhuzamos képzésben való részvétel 

- Közösségi tevékenység, szakmai eredmények, élsport eredmények 

- Szociális és egészségügyi indokok

Szociális és egészségügyi indokok alapján a félév végéig leadható a kérvény.

 

Ahhoz, hogy a Kari Tanulmányi Bizottság el tudja bírálni a kérvényeket, a hallgatóknak előre ki kell kérniük a tárgyfelelős véleményét a kedvezményt illetően. A lap jobb oldalán található dokumentumot kell kitöltenie és aláírni a tárgyfelelősnek, majd a kitöltött lapot kell a hallgatónak csatolnia a kérvényhez. A KTB döntést követően a kedvezmény mértéke eltérő lehet a tantárgyfelelős által meghatározott kedvezménytől. Ha személyesen nem érhető el a tárgyfelelős, akkor e-mailes egyeztetés szükséges.

A kérvényhez csatolni kell egy táblázatot, melyben összesítve megtalálható, hogy mely tárgyakból kért a hallgató kedvezményt, ezt a táblázatot is megtaláljátok a lap jobb oldalán.

A kedvezmény a következő lehet:

- Számonkéréseket, vizsgákat más időpontban tehessem le

- Óralátogatás alóli kedvezmény

 

A kérvényhez 2 napon belül lehet mellékletet csatolni. Ha az oktatókkal az egyeztetés a megadott határidőig nem zajlott le, akkor a tárgyfelelős által kitöltött lapot e-mailben kell elküldeni a KTH-s ügyintézőtöknek. A KTH-s ügyintézőtök nevét megtaláljátok a Neptunban a Tanulmányok - Képzés adatok menüpontnál, a BME telefonkönyvben pedig megtaláljátok az elérhetőségét.

Kérdés esetén írjatok bátran az oktatas@epiteszhk.bme.hu e-mail címre!