BSc Diplomavédés 2015/16 tavasz

BSc Diplomavédés 2015/16 tavasz

A diplomatervek beadási határideje: 2016. június 13. hétfő 12:00.

A záróvizsga időpontjai június 27. és 28., a diplomavédésekre június 20. és július 1. között kerül sor.
A nyári diplomavédésekre az Ipar Tanszék Könyvtár helyiségében kifüggesztett listán kell jelentkezni.
 
A záróvizsgával és a diplomavéséssel kapcsolatos tudnivalók:
 
  • Azt követően, hogy a hallgató a tantervben előírt tanulmányi és vizsgakövetelményeknek mindenben eleget tett, számára végbizonyítványt (abszolutóriumot) kell kiállítani, melynek szükséges feltétele a Diplomatervezés 2 tárgyból az aláírás megszerzése. A záróvizsgára bocsátás feltétele a végbizonyítvány megléte.
  • Az a hallgató bocsátható diplomavédésre, aki teljesítette a záróvizsgákat, a diplomatervét beadási határidőn belül leadta, csatolta a konzulensekkel maradéktalanul aláíratott kísérőlapot, valamint a tervét védésre alkalmasnak ítélték.
  • A záróvizsga bizottság által el nem fogadott (elégtelenre minősített) diplomamunkát csak egy alkalommal lehet pótolni. A pótlás feltételeit és a diplomamunka beadásának határidejét a záróvizsgát szervező tanszék véleménye alapján a dékán határozza meg.
  • Amennyiben valamelyik záróvizsgatantárgy vizsgája volt sikertelen, a jelöltnek csak abból kell javító vizsgát tennie. Sikertelen tantárgyi vizsga megismétlésére a sikertelen vizsgát követő két hónapon belül nem kerülhet sor.
  • A sikertelen javítóvizsga ismétlő javítóvizsgán javítható. Ezen túlmenően további javítási lehetőség nincs.
  • Sikeres záróvizsga nem javítható.
  • A végbizonyítványt szerző hallgatók számára a záróvizsga a végbizonyítvány megszerzését követő záróvizsga időszakban a hallgatói jogviszony keretében, majd a hallgatói jogviszony megszűnését követően két éven belül bármelyik záróvizsgaidőszakban letehető. A végbizonyítvány kiállításától számított második év eltelte után záróvizsga az érvényes mintatanterv szerint tehető. Ennek feltétele, hogy a záróvizsga szervezéséért felelős tanszék vezetője a szakdolgozat diplomaterv témáját aktuálisnak elfogadja. A korszerűtlennek minősített téma esetén a hallgatónak új diplomatervet kell készíteni. A hallgatói jogviszony megszűnését követő ötödik év eltelte után záróvizsga nem tehető.
  • A záróvizsga és a diplomavédés csak azonos záróvizsga-időszakban teljesíthető.
  • A Diplomatervezés 2 az aláírás megszerzése esetén teljesítettnek minősül, így nem kell újra felvenni a tárgyat, ha a hallgató csak egy későbbi félévben teljesíti a záróvizsgát.