Félévkezdéssel kapcsolatos információk

Félévkezdéssel kapcsolatos információk

Emlékeztetni szeretnénk Titeket, hogy ma 2013. szeptember 08-án (vasárnap) éjfélkor véget ér a regisztrációs időszak (és ezzel együtt a bejelentkezési időszak is). Szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy időben jelentkezzetek be aktív vagy passzív félévre, amit szintén ma éjfélig a Neptunon keresztül tehettek meg. 

Ez nyilvánvalóan azon hallgatóknak akik már vettek fel tantárgyat nem érdekes, mivel már nyilatkoztak a féléves státuszukról. Azonban kérem, hogy akik passzív félévre jelentkeznének azok se felejtsék el beállítani a Neptunban a félévüket, mivel a szabályozások szerint a BME a hallgató jogviszonyát egyoldalúan megszünteti, amennyiben egymás után harmadszor is elmulaszt nyilatkozni arról, hogy aktív/passzív féléven kívánja-e folytatni tanulmányait!

A KTH félévkezdéssel kapcsolatos hírlevelét a Neptun bejelentkező felületén érhetitek el. Azzal a kéréssel fordulnék Hozzátok, hogy ahogy a lehetőségetek engedi olvassátok el a tájékoztatót, hogy véletlenül se maradjatok le a legfontosabb adminisztrációs kötelességeitekről!

Az alábbiakban szeretnénk felhívni a figyelmeteket a következő kérvény-beadási határidőkre:
A 008 Kérelem ismételt tárgyfelvételre korábban már teljesített tárgyból c. kérvény leadási határideje 2013.09.08 (vasárnap) 23:59. A határidőn túl semmilyen másik kérvény leadásával sem lehet tárgyat vagy szigorlatot javító célzattal felvenni.
A 022 Kedvezményes tanulmányi rend iránti kérelem leadási határideje 2013.09.08 (vasárnap) 23:59. A kérvény a későbbiekben is elérhető, de határidő után csak szociális és egészségügyi indokokra hivatkozva lehet beadni!
A 010 Költségtérítés/önköltség csökkentés kérelem személyes okokból kérvényhez több határidő is kapcsolódik:

  • 2013. 09. 16-ig leadható ingyenesen,
  • 2013. 09. 29-ig leadható térítés ellenében

A 010-es kérvényeket 2013.10.13-ig bírálja a Kari Tanulmányi Bizottság.