Bercsényi 28-30 Kollégium vírushelyzetre vonatkozó, belső szabályzata

Bercsényi 28-30 Kollégium vírushelyzetre vonatkozó, belső szabályzata

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

 

  1. A kollégium egész területén kötelező az előírt óvintézkedések követése: a maszkviselés, rendszeres kézmosás és/vagy kézfertőtlenítés, valamint a megfelelő távolság betartása. 

  2. A kollégium zárt tereiben a járványhelyzetre való tekintettel törekedni kell a rendszeres és alapos szellőztetésre.

  3. A közösségi helyiségek használata a 2020/21-es tanév őszi félévében korlátozott.
    Közösségi helyiségnek minősül: Nagytársalgó, Öntevékeny köri helyiség, öntevékeny körök használatában lévő helyiségek (Makettező, Könyvtár,  BSZK, Stúdió, Fotólabor, Próbaterem, B3), szakkollégiumi helyiségek (4. és 5. emeleti műterem), Gödör. A közösségi helyiségek használatára vonatkozó elveket jelen szabályzat tartalmazza.

  4. A kollégiumi helyiségek használatát (különösképp az óvintézkedések betartását) a mentorok bármikor ellenőrizhetik. Ekkor a teremben tartózkodók kötelesek a mentorral együttműködni.

  5. A kollégium területén rendezvény nem tartható.

  6. Aki bármilyen tünetet észlel saját magán, közvetlen környezetében (hőemelkedés-láz, köhögés, szaglás-, ízérzékelés elvesztése), munkaidőn belül minden esetben keresse a gondnokot, munkaidő után az ügyeletes mentort!
     

TANULÓHELYISÉGEK

 

  1. A Nagytársalgó, Öntevékeny köri helyiség és Makettező (ez utóbbi esetében más szabályok vonatkoznak a Bercsényi Makettkör kollégista tagjaira) kulcsát felvenni kizárólag előre bejelentett gyűlés idejére engedélyezett; a kulcsot a teremfoglalásban előre meghatározott személy veheti fel. A kulcsot felvevő személy felelős a teremért és a kör teremben tartózkodása ideje alatt a járványügyi óvintézkedések betartásáért (ld. 1. és 2. pont).

  2. A Makettező helyiség a pandémia idején megszokott formájában nem használható. Azon kollégista, akinek nagyobb helyigénye van a makettezéshez, az első emeleten kialakított, vágólappal ellátott asztalokat használhatja. A Makettezőben elérhető eszközök a megszokott módon, Bercsényi Makettkör tagjainak segítségével felvehetők.
    A rend tartására, szemetelés elkerülésére a mentorok kiemelt figyelmet fordítanak.
     

ÖNTEVÉKENY KÖRI ÉS SZAKKOLLÉGIUMI HELYISÉGEK

 

  1. A  kollégiumi helyiségek használata hallgatói képviseleti ülések, valamint külső testületei, szakkollégiumok-, illetve öntevékeny körök gyűléseinek idejére megengedett, a 2/2020. (IX. 1.) számú rektori-kancellári együttes körlevél vonatkozó előírásainak betartásával. Az igénybe vett közösségi helyiséget a gyűlés után kötelező kiszellőztetni, a szellőztetés elvégzéséért a felelősség a kulcsot felvevő személyt terheli. A kiszellőztetésben segítséget nyújthat ügyeletes mentor. 

  • Öntevékeny köri gyűlés kizárólag a nagyobb alapterületű helyiségekben, úgy a Nagytársalgóban, Makettezőben lehetséges, ahol a megfelelő távolság betartása biztosítható.

  • A szakkollégiumok gyűléseiket saját helyiségeikben tarthatják, amennyiben a gyűlés ideje alatt végig biztosítható az előírt óvintézkedések betartása. 

  1. A gyűléseket leszámítva az öntevékeny körök saját helyiségeiket kizárólag az előírt óvintézkedések betartásával, csökkentett létszámban használhatják, a kör tevékenységéhez közvetlenül köthető feladatok ellátásának időtartamára. A helyiségben kizárólag az a kollégista vagy kollégista által bejelentett vendég tartózkodhat, aki a portán leadott taglistán is szerepel.
     

KÜLSŐS KÖR- ÉS SZAKKOLLÉGIUMI TAGOKRA VONATKOZÓ SZABÁLYOZÁSOK

 

  1. A kollégium területére kizárólag kollégisták, illetve a kollégisták által leadott vendégeik léphetnek be. Ezalól kivételt képeznek azok a hallgatók, akik valamely kör, szakkollégium, valamint a Hallgatói Képviselet vagy annak külső testületének tagjai, amennyiben a kollégium forgóvilláin kívüli helyiségében tartott, előre bejelentett gyűlésre érkeznek. A gyűlést követően a kollégium területét el kell hagyniuk. Állandó kártyával rendelkező, külsős személyek kizárólag gyűlés idejére használhatják a forgóvillán belüli helyiségeket. Öntevékeny köri vendégkártya a 2020/21-es tanév őszi félévében nem vehető fel.
     

TEREMFOGLALÁS

 

  1. A gyűlési szándékot az erre a célra elkészített teremigénylési felületen előre jelezni kell, legkésőbb a gyűlést megelőző 3 nappal. Nem tartható meg a gyűlés kollégiumon belül, amennyiben a teremfoglalás 3 napon belülre esik. A gyűlésről készült jegyzőkönyvben szereplő, gyűlésen résztvevők listáját szükséges megküldeni a vezető mentornak a gyűlést követő 24 órán belül, digitális formában. A gyűlésen kötelező a járványügyi óvintézkedések betartása (ld. 1. és 2. pont).
     

TORNATEREM, KONDI- ÉS KARDIÓ TEREM

 

  1. A tornateremben a BSK által rendszeresen tartott sportfoglalkozások (röplabda, kosár, foci) megtarthatók a járványügyi intézkedések fokozott betartásával. A kondi- és kardió terem használata megengedett mindazok számára, akik rendelkeznek az aktuális időszakra érvényes belépési jogosultsággal. A kondi- és kardió terem a járványügyi előírásoknak megfelelően, korlátozott létszámban használható. Amennyiben rendelkezésre áll fertőtlenítő szer, úgy a használt eszközöket használat előtt és használat után is fertőtleníteni szükséges.
     

ZÖLDUDVAR

 

  1. A kollégiumi Zöldudvart kizárólag kollégista, vagy kollégisták előre bejelentett vendégei használhatják. Megközelítése csakis a parkolón keresztül lehetséges. Tömeges tartózkodás esetén a mentor felszólíthatja a jelenlévőket a távozásra. Az udvar további szabályait a Bercsényi 28-30 Házirendjének melléklete tartalmazza.
     

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

 

  1. A jelen szabályzatban foglaltaktól eltérni kizárólag gondnoki vagy vezető mentori engedéllyel lehet.

  2. A szabályok be nem tartása kollégiumi fegyelmi pontokat vonhat maga után.

 

Budapest, 2020. 09. 12.